onsdag 16. mars 2011

Takua Pa






Idag var vi med på utflukt til Takua Pa. Det er den største landsbyen nær Khao Lak. Vi hadde en lokalguide, som var kineser men født i Takua Pa. Snakket veldig godt engelsk, så det var lett å forstå. Besøkte en lokal Cashewnøtt-fabrikk,og et lokalt bakeri. Der låg kattene og sov på borda, så det hadde vært noe for næringsmiddeltilsynet i Norge!

Drog såg inn i den gamle bydelen av Takua Pa, hvor vi fikk omvisning rundt for å se hvordan de lever. Besøkte et lokalt apotek, hvor vi fikk se og høre om naturmedisin. Det var nesten bare de gamle som brukte dette nå, da de unge brukte "moderne" medisiner istedet.

Besøkte to ulike tempel. Et buddistisk og et kinesisk, og fikk forklart forskjellen på de to religionene.Var på besøk på den lokalekaffe-baren og fikk smake på thailandsk kaffe, og en typisk thailandsk frokost. Vi fikk servert lunsj i den nye bydelen, før vi gikk en tur på fiskemarkedet. Det var visst her alle hotellene i Khao Lak kjøpte sin fiske-mat.

På vegen kjørte vi forbi gravplassen etter tsunamien der alle de uidentifiserte har blitt gravlagt. Her ligger bare de asiatisk utseende,De vestlige ble sendt til et egen plass på Phuket. Nå ligger det over 300 på den asiatiske. Alle har fått et nummer, og tatt dna prøver. Det startet på over 400. De tror at de som ligger der nå, så er de fleste ulovlig invandret fra Burma, siden ingen familie har kommet for å søke etter dem.

Guiden fortellte om sitt liv, og hvordan man lever i Thailand. Han hadde vært på jobb i Khao Lak da tsunamien kom, og fortellte om sin opplevelse. Vi fikk lære om hvordan regntiden fungerer, og besøkte en lokal skole. Det var ingen barn der, da de hadde skoleferie på denne tiden. Han forklarte også om hvordan varslingsanlegget for tsunami fungerer, og hvordan man bør reagere. Alarmene testes en gang i året, og de kommer melding på thai,engelsk,kinesisk,svensk og tysk.

Turismen startet først på Khao Lak for 15 år siden, da en rik lokal handelsmann bygget et lite hotell med 50 rom. Alle bare lo av han, for de trodde ingen turister ville dra noe annet sted enn Phuket. Etter tsunamien tok det 3 år før turistene begynnte å reise hit igjen. Hele Khao Lak ble slettet etter tsunamien, og nå er tilnærmet alt bygget opp igjen. Standarden er ganske mye finere her enn på Phuket. Da vi ser at bygninger, og elektrisitet her er nytt. Så gata ser mer ut som en vanlig syden-gate, og ikke så veldig typisk thailandsk.

Ikveld spiste vi mat på resturanten på hotellet, som ligger nærmest stranda. Der har de borda ute på stranda, så det er veldig koselig. Men det er underholdning der hele tiden, så ganske høy "gnikke"-musikk og dansing. Men god mat da!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar