mandag 23. mars 2009

PHANG NGA BAY


Idag har turen gått til Phang Nga. Vi var først innom en gummiplantasje, hvor vi fikk omvisning i hvordan man fremstiller gummi fra gummitrær. Turen gikk videre til havet, hvor vi gikk ombord i loangtailbåt (obs!! såg slange i vannet), som tok oss rundt øyer i Phang Nga. Første stopp var James Bond Island - Khao Tapu. Her ble det filmet til James Bond-filmen ; Mannen med den gyldne pistol. Vi tittet oss rundt på øya, på utsiktspunkter og i grotter.

Videre gikk turen med båt til pålelandsbyen Panyee Island. Hvor hele landsbyen er bygd opp på påler ute i vannet. Her spiste vi også lunsj, for vi fikk en rundtur for å se hvordan man bodde og levde. Etterpå gikk ferden til et hule-tempel, hvor man kunne bli velsignet av en munk. Her bodde også flaggermus i hulen, i tillegg til flere hundre apekatter. Apekattene anses som hellige for templene, og derfor bor det gjerne apekatter rundt templene. Ronny kjøpte bananer som han matet de med.

På bussturen hjem stoppet vi på en Caeshew-nøtt fabrikk, hvor vi såg hvordan man knuste for å få fram nøtten. Smaksprøver hørte selvfølgelig med. Ganske slitne etter turen, var det deilig med et bad da vi kom hjem på hotellet. Vi har hatt sol idag også, så det var ganske varmt på sightseeng.

3 kommentarer:

  1. Så spennende da! Ser veldig idyllisk ut. Elisabeth

    SvarSlett
  2. men snø har dere ikke....høres ut som en tur til anbefalling. kos dere. Karl og Gunhild.

    SvarSlett
  3. Veldig morsomt med reiseblogg ;-) Da kan jo vi andre som IKKE er på ferie late som om vi er litt med vi også... Og jeg har vært i Thailand selv så jeg lengter tilbake når jeg ser disse bildene.... Toril W.

    SvarSlett