lørdag 21. september 2013

Ut på tur igjen

Sola har kommet tilbake til Rio, og tempraturen ligger jevnt på 25-30 grader morgen som kveld. Idag har vi vært ut på sightseeing igjen. Denne gangen til steder utenfor de typiske turist-stedene. Vi startet i Tijuca-skogen. Endel av skogen er også nasjonalpark. En jungel som ligger helt inntil bykjernen. Det er en plantet jungel som ble bygget opp etter at kaffeplantasjer ødela området på 1800-tallet. Beplantet med orginal jungel, sammen med eksotiske trær fra andre deler av verden. Hadde først en kjøretur, og så en liten runde på stier i skogen.


Så hadde vi en båttur ut på Lagoa Rodrigo de Freitas. En naturlig lagune inne i bykjernen bak Leblon og Ipanema. Koselige små hus rundt hele lagunen, og vi kjørte på leting etter ville krokodiller. Fikk se noen små, og mange store. Men de gjemte seg i vannet så fort vi fikk øye på de, så ikke så lett å få tatt bilder.


Hadde et stopp på bondens marked, der de lokale kjøper fisk og frukt. Her fikk man til og med kjøpt ferdig oppskårede grønnsaker!


Etter en liten lunsj på markedet hvor vi drakk saft fra sukker-rør, og en type brød fylt med ost og skinke, drog vi til Niteroi. Fra Rio kjørte vi over den 13 km lange brua som forbinder Rio med Niteroi. Her såg vi på bygninger fra den kjente Brasilske arkitekten Oscar Niemeyer, og det mest kjente som huser museet for samtidskunst.

Kjørte så til en fjelltopp hvor de drev med hanggliding. Her fikk vi en fin utsikt over hele Rio i alle retninger.


Avsluttet dagen tilbake i Rio, og Santa Theresa-distriktet. En gammel bohemisk bydel, hvor det er bevart den gamle og landlige stilen. Her bor det idag mest artister og kunstnere. Blir omtalt som Rio's Montmartre. Her ligger store flotte villaer blandet inn med de tøffeste favelaene vegg i vegg.


Ikveld er den beste dagen på Rock in Rio, og den har vi selvfølgelig ikke billett til. Har prøvd å få tak i gjennom den norske sida, men det var bare 1 stk å finne. Men selvfølgelig mange til de andre dagene. Er vel typisk at alle nordmenn liker den samme musikken.. Så da får vi nøye oss med live på tv, og lade opp til Bruce Springsteen i morra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar