mandag 16. september 2013

Ipanema og Rock in Rio


Idag gikk vi over til Ipanema, som er nabo-bydelen til Copacobana. Det er ca 10 min å gå. Gikk opp på en utsiktstopp, som er et populært sted å se solnedgangen. Masse folk på stranden i helgen!!
De nederste bildene er mot Sukkertoppen, med taubanen som går opp til toppen. Bak odden ligger Copacobana.

På kvelden tok vi taxi til buss-stoppet til Cidade de Rock igjen. Da var det på tide å komme seg inn på Rock in Rio. Det er konserter hele dagen, men det er på kvelden på hovedscena de kjente spiller.

Det var vanvittig mye folk, men området er enormt stort, så ikke noe problem å bevege seg. Helt utrolig til å være over 80 000 mennesker. Litt kø for å komme inn, for det var full sjekk med metalldetektor. En inngang for dem med veske og en til dem uten veske. Vi hadde ikke veske, så da var det bare å gå rett inn.

Masse boder med mat å drikke overalt, så ikke lenge man står i kø. Imponerende lite søppel, for alle ser ut til å bruke søppeldunker og rydde etter seg. Sånn hadde det ikke sett ut i Norge... Etter å ha sett videoer fra Youtube og tv, så ser det mer vanvittig stort ut enn det føltes når vi var der. Sikkert fordi området er så stort, at det ikke virker som det er så mye folk. Og når en konsert er ferdig, går de fleste folka forann scena, slik at nye kommer fram.

Det er 5 scener med konserter. Gate bygget opp som London der alle bodene med mat og drikke var, pluss div underholdning i gata. Pariser-hjul,karuseller og helikopter-tur over området, for den som gadd å stå milevis i kø...

Drog hjem igjen før siste konserten starta. Masse folk som drog, men med hundre busser etterhverandre, var det bare å gå rett på bussen. Utrolig system, med så mye folk!! Men det er nok lurt å reise før alt er helt ferdig.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar