søndag 28. november 2010

Shopping!











Idag har vi hatt shoppe-dag! Ikke det at vi har finni noe særlig å kjøpe men... Startet dagen med å gå på marked. Markedet ligger ved jernbanen, plassert i fem store flyhangarer som ble brukt under 1.verdenskrig, til oppbevaring av fly. Det var en hall til fisk, en til kjøtt, osv Utenfor og rundt var det masse små boder. Som vanlig på marked, ingenting å ha....

Etterpå gikk vi på kjøpesenter. Alle sentrene og de fleste butikker sentralt i gamlebyen, er åpne på søndager faktisk. Det er tre store senter ganske sentral, hvorav ett rett utenfor hotellet. Idag var det kjempe-kaldt, så vi kledde på oss ullundertøy, men da blei det plutselig for varmt, så vi måtte tilbake å skifte.

Har sett kortesjen til julenissen flere ganger. Taxi-sjåføren sa det var julenissen, som hadde kommet fra Finland. Dem kjører rundt i Santa Taxi, ble blinklysa på, og politiet forann og bak. Men vi har ikke sett nissen ennå. De har stått parkert utenfor hotellet i flere timer idag. Hørte plutselig noen bjeller utenfor, men rakk ikke bort til vinduet før han hadde satt seg inn i bilen. Jaja...
Fannt kattehuset idag, uten at vi leite etter det også. Der er det plassert katter på spiret. Det var en handelsmann som fikk de plassert på huset sitt, etter at han kom i krangel med gilde. Han fikk plassert katter på spiret, med baken mot gildehallen, som en protest for at han ikke fikk bli med i gildet.
Det blir fort mørkt her. Rett etter kl 3 begynner det å mørkne, og halv fire er det mørkt. De driver å henger opp julelys rundt om i byen. Har ikke sjekket om juletreet er tent ennå, så vi får gå å se når vi skal spise. Det var et stort fyrverki her etter at det ble mørkt, men vi vet jo ikke helt hvorfor da..
Restauranten igår var fin. Den låg nede i en stein-kjeller, kun opplyst av stearinlys. Det var jo dyrere enn ellers, men god mat. Fikk ikke kjøpt cola da, for det hadde de visst ikke i middelalderen.... Så det ble eple-saft istedet. Vi kjøpte biff, som var veldig god. Den ble servert på ei lefse, ogå måtte vi velge mellom ris eller grønnsaker,hadde altså ingen poteter. Lurer på om det blir Steakhouse ikveld kanskje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar