fredag 11. juni 2010

Egeskov Slott
























Idag har vi hatt masse regn igjen. Men har vært heldige at det har vært opphold når vi har vært utendørs. Vi måtte alikevel finne på noe idag, så kjørte mot Odense og Egeskov Slott. Ligger i Kværndrup, ca 2 mil utenfor Odense. Brukte 1,5 t å kjøre ca.
Dette er europas best bevarte vannborg. Slottet slik det står idag er fra 1500-tallet. Men gården og området stammer tilbake fra 1300-tallet. Slottet er i privat eie, og brukes som bolig av eierne. Egeskov ble åpnet for publikum i 1963, og selve slottet ble åpnet i 1986. Vi kunne bevege oss i deler av slottet, som ikke var private områder.
Utenfor ligger slottsparken fra 1722. Området består av store arealer, med diverse hager og "rom" Alle omkranset av høye hekker, hvor den høyeste var 8 m høy. Her kunne vi også se den gamle labyrinten fra 1800-tallet, laget av avklippet bøkehekk, som var til underholdning for herskapet. Hageområdet var stort og flott, sikkert veldig fint hadde det vært litt sol.
Her var det også museum med diverse samlinger av veteranbiler,motorsykkler,leker,dukker, dukkehus,landbruk,hestevognerog masse gammelt ting og tang. Inne i slottet var verdens mest eventyrlige dukkehus utstillt. Det tok 15 år og bygge, og inneholder over 3000 gjenstander, hvorav flere er små kunstskatter samlet fra hele verden.

På veg tilbake til Billund ble det stopp på McDonalds som har kampanje på gratis cola-glass ved kjøp av stor meny. Så da ble det lilla cola-glass på meg idag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar